post

LČ 2.POSMS AIZPUTĒ UN MX4 DOBELE.

2016.04.24.Aizpute.Latvijas_Cempionats-242
Jau šo svētdien 30.aprīlī tradīcijām bagātajā Aizputes Misiņkalna trasē notiks Latvijas čempionāta 2.posms. Droši vien, paralēli priecīgajam pirmssacensību satraukumam, kā lielākais notikums visiem motokrosa līdzjutējiem, būs mūsu spēcīgākā MX2 pilota Paula Jonasa piedalīšanās pašmāju sacensībās.
Jācer, ka iespēju paskrieties ar pasaules čempionāta pašreizējo līderi izmantos maksimāli kupls dalībnieku skaits un trasē varēsim vērot spēkošanos atsevišķos MX2 un MX1 startos. Taču nebūs arī liela nelaime, ja abu klašu braucieni tiks apvienoti. Šādā kompānijā iespējams cīņas būs pat vēl aizraujošākas. Visādā ziņā, motokrosa komisija ir paredzējusi abus scenārijus un ar dienas sacensību kārtību sīkāk var iepazīties LaMSF mājaslapā .
2016.04.24.Aizpute.Latvijas_Cempionats-303
Kā zināms, jau kuro gadu mūsu čempionāta konkurenci ievērojami pastiprina arī cīņa par komandu kausu, tāpēc vairs sen nav nekāds brīnums, ka šī mērķa sasniegšanai tiek pieaicināti spēcīgie igauņu braucēji un pat piloti no tālākām zemēm (beļģis Mathias Plesser ir braucis dažus LČ posmus Motokurzeme sastāvā). Tomēr ir viena komanda Latvijā, kas principiāli ir izvēlējusies savās rindās pulcēt tikai pašmāju braucējus un tas ir klubs “MX4 Dobele”. Nebūs arī par stipru teikts, ka 1.posmā Liepājas smiltīs, par lielāko pārsteigumu visiem parūpējās tieši spītīgie dobelnieki, kas izcīnīja trešo vietu Latvijas motovienību konkurencē.
Uz mxphoto.lv jautājumiem ar prieku bija gatavs atbildēt komandas vadītājs Māris Sniķers :

2017.04.09.Baltic_Challenge_Cup_Kegums-234
“Par Leģionāriem mums ir tieši otrādi – esam vienmēr pozicionējuši sevi kā klubu, kurā pamatā darbojas sportisti, kuri pārsvarā treniņus dažādās kombinācijās aizvada kopā. Tie lielāko tiesu ir sportisti no Dobeles un tai tuvākās apkārtnes.
Pa lielam tad ar to arī varam lepoties, ka tie sasniegumi kas mums ir, ir pašu spēkiem panākti un tas atbalsts, ko saņemam no mūsu atbalstītājiem stiprina mūs pašmāju sportistus, lai tie savukārt varētu veiksmīgi sportot ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās, nesot savas valsts, novada un komandas vārdu.
Šajā sezonā vairāk, kā tikai Latvijas čempionātu, savos kalendāros ir iekļāvuši divi mūsu sportisti.
Mairis Pumpurs 85 cc klasē plāno piedalīties Eiropas čempionāta sacensībās. Mērķis ir iekļūšana finālā un cienīgs starts tajā, kā arī starts Pasaules junioru čempionātā. Paralēli arīdzan lielākai pieredzei, ir paredzēts starts ADAC master Vācijas čempionāta posmos.
Arnolds Sniķers MX2 klasē starts iesākumā Eiropas čempionāta EMX 250 klasē Valkensvard un Ķegumā. Mērķis – iekļūšana sacensību finālos.
Vēl arī plānots cīnīties Igaunijas čempionāta posmos MX2 klasē.
Abu sportistu mērķis ir pierādīt sevi tādā līmenī, lai varētu iekļauties Latvijas junioru izlases sastāvā startam Eiropas Nāciju kausā, kurš šogad notiek Polijā.”
2017.04.09.Baltic_Challenge_Cup_Kegums-239
Saruna notika pirms Valkensvārdes eiropas čempionāt posma un Arnoldam līdz kārotajam startam finālos pietrūka pavisam maz. Kā vēlāk sarunā izteicās Komanda svadītājs sportistā tēvs Māris Sniķers – līdz pienācīgam sniegumam spēcīgajā EMX250 konkurencē vēl pietrūkst vismaz viena-divas sekundes aplī.
Arī pēc mxphoto.lv vērojumiem, cīnīšanās eiropas ātrāko četrdesmitniekā Arnoldam ir pa spēkam un to noteikti gribētu arī novēlēt pēc nedēļas Ķeguma “Zelta Zirga” trasē notiekošajā EMX250 posmā.
Savukārt ša brīža Latvijas čempionāta līderim MX85 klasē Mairim Pumpuram noteikti jānovēl veiksme un arī otrajā posmā Aizputē sacensību kopvērtējumā virs galvas pacelt uzvarētāja kausu!

JPP_3325

Komandas prezentācijas video var noskatīties šeit

Komandas sastāvs 2017.gada sezonā
Raivis Levans MX1
Arnolds Sniķers MX2
Reinis Rūdolfs Augulis MX125
Mairis Pumpurs MX85
Ralfs Riters MX85
Vinets Pavlovskis MX85

© Jānis Pastars
2017.04.29.