post

“MOTO MAFIA” UN REĢIONU KAUSS.

LK_Pilsblidene-41
Pavisam drīz, 17.aprīlī Pilsblīdenes mototrasē tiks dots starts jaunajam motokrosa sacensību seriālam Latvijā – “Reģionu Kauss”. Šis būs pavisam jauns sacensību formāts, kurā galvenais uzsvars tiks likts uz līdzvērtīgu sāncenšu kapāšanos trīs atsevišķās grupās. Katras grupas sastāvs pirms sezonas tika noteikts, ņemot vērā katra sportista iespēto iepriekšējā gadā. Sezonas turpinājumā seriāla dalībnieku atbilstību attiecīgajam līmenim noteiks pēc jau šogad izcīnītām vietām un punktiem. Jaunais formāts ir arī nesis atvieglojumus, kādos MX piloti var organizēt savu komandu un pieteikties Reģionu Kausam. Plašāk par sacensību formātu var uzzzināt Latvijas Motosporta Federācijas mājaslapā www.lamsf.lv
Pirmsstarta drudzī mxphoto.lv izvaicāja vienu no šo sacensību iniciatoriem, braucēju apvienību, kas jau trešo sezonu kuplina Latvijas motokrosa saimi – klubu “Moto Mafia”. Turpinājumā neliels ieskats kluba darbībā un tā vadītāja Edgara Rutka atbilžu atreferējums.
LK_Pilsblidene-99
Pretēji skarbajam mafiozo tēlam, komandas kodolu veido ārpus sacensībām vienmēr smaidīgi puiši un vienlaikus savā starpā arī labi draugi, kas savu kaislību uz motokrosu sāk pamazām pārvērst jau diezgan nopietnā nodarbē. Komanda ar katru nākamo gadu mazliet paceļ latiņu un šosezon Moto Mafia “kaujinieku” rindās ir uzņemts diezgan ievērojams papildspēks – MX1 klases braucējs Andis Valts. Taču kā uzsver Moto Mafia vadītājs Edgars Rutkis, tas netika darīts ar nodomu par katru cenu plēst papildus punktus Latvijas klubu čempionāta ieskaitē. Komandas pamatuzdevums būs pienācīgs starts Latvijas un jau minētā Reģionu Kausa sacensībās. Tāpēc tikai ātrākie kluba piloti iespējams šogad mēģinās spēkus “augstākajā sabiedrībā”(Latvijas čempionātā).
LK_Pilsblidene-113
Tā kā komandai nav pietiekošas rocības lai rīkotu ārzemju treniņnometnes, tad braukšanas prasmes tiek uzlabotas tepat Latvijā. Kā padomdevēji treniņprocesā ir piesaistīti titulētie motokrosa meistari Dāvis Ivanovs un Dāvis Līvs.
Komanda arī no sacensībām brīvajā laikā izvērš ļoti aktīvu sabiedrisko dzīvi, popularizējot motokrosu kā aizraujošu dzīvesveidu. Tāpat Moto Mafia ir jāuzteic arī par šīs sezonas jaunievedumu Reģionu Kausu, kura formātu un pamatprincipus motokrosa komisijai starsezonā piedāvāja kluba puiši.
Mxphoto.lv ar interesi sekos līdzi šī jaunā formāta sacensībām un pirmdien pēcpusdienā būs jau skaidri redzams, kurš no motokrosistiem Otrajās Lieldienās uz Pilsblīdenes trasi būs atbraucis padižoties “ar olām” un kurš būs tas, kas svētku mielastu vakarā varēs apslacīt ar uzvarētāja šampanieti.

LK_Pilsblidene-148

Moto Mafia sastāvs sacensībām Latvijā 2017.gadā

Edgars Rutkis
Toms Gulbis
Andris Grigulis
Artūrs Treija
Rolands Rauza
Rolands Bleidelis
Andis Valts
Marks Berkulis
Mārtiņš Marķitāns

© Jānis Pastars
2017.04.14.